Σε απόσταση 5' από το ξενοδοχείο μας
Μόλις λίγα λεπτά από το ξενοχοδείο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ, μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα σημαντικότερα αξιοθέατα και σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της πόλης μας.
Το Α' Αρχαίο Θέατρο
Βρίσκεται στις νότιες υπώρειες του λόφου «Φρούριο», όπου βρισκόταν η οχυρωμένη ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Λάρισας. Σήμερα βρίσκεται στα πεζοδρομημένα τμήματα των οδών Βενιζέλου, Ηφαίστου, Απόλλωνος και Παπαναστασίου.
Xωρητικότητας 12.000 ατόμων περίπου είναι από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα αρχαία θέατρα που έχουν ανακαλυφθεί στην Ελλάδα.
Το θέατρο ήταν ορατό στο ανώτερο μέρος του μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα ωστόσο ύστερα από το σεισμό που έγινε στη Λάρισα το 1868 καλύφθηκε με τα ερείπια των πλινθόκτιστων σπιτιών.
Το Β΄ αρχαίο θέατρο της Λάρισας ή «μικρό» ήταν κτισμένο στις νοτιοδυτικές υπώρειες του λόφου Πευκάκια, ο οποίος ισοπεδώθηκε στη δεκαετία του 1950. Σήμερα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βελισσαρίου και Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Πρόκειται για το δεύτερο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.΄Εχουν σωθεί δύο μαρμάρινες σειρές εδωλίων, η ορχήστρα και μεγάλο τμήμα της σκηνής.
Το μνημείο ήλθε στο φως με ανασκαφές που διενεργήθηκαν τα έτη 1985 και 1986.
Τα δωμάτια που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του Ξενοδοχείου έχουν θέα το Αρχαίο Θέατρο.
Tο Πάρκο Αλκαζάρ είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πάρκο της πόλης, με ιστορία μεγαλύτερη των 100 ετών.
Βρίσκεται δίπλα στις όχθες του Πηνειού και κάτω από το λόφο του Φρουρίου και το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου.
Το πάρκο διαθέτει μεγάλους πεζοδρόμους διακοσμημένους με συντιβάνια, ποδηλατοδρόμους, χώρους αναψυχής, διαμορφωμένη λιμνούλα, αναψυκτήριο, παιδικές χαρές και υπαίθριο θέατρο 2.500 θέσεων, το γνωστό "Κηποθέατρο", στο οποίο λαμβάνουν χώρα πολλές θεατρικές παραστάσεις την άνοιξη και το καλοκαίρι.Δίπλα στο πάρκο βρίσκονται οι διαμορφωμένες όχθες του Πηνειού ποταμού, χώροι περιπάτου και αναψυχής στις οποίες διοργανώνεται κάθε έτος η γιορτή Πηνειού.
Η ιστορική Κεντρική πλατεία (Δημάρχου Σάπκα) της Λάρισας περιβάλλεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Κύπρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον πεζόδρομο της Κούμα, όπου βρίσκεται και το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.
Η πλατεία συγκεντρώνει κάθε είδος λειτουργιών, εμπορικών, ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, καθώς και κοινωνικών σχέσεων.
Μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο ολοκληρώνεται ο «γλυπτός ποταμός», συντριβάνι, της γλύπτριας Νέλλας Γκόλαντα, χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό στοιχείο της πλατείας. Προτομές σημαντικών Ελλήνων, όπως του πρώην Δημάρχου Μιχαήλ Σάπκα κοσμούν τις διάφορες γωνίες της πλατείας.
Η πλατεία του Δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη βρίσκεται στο λόφο του Φρουρίου. Μετά την αποκάλυψη του βυζαντινού ναού και του παλαιοχριστιανικού λουτρού, η πλατεία διαμορφώθηκε έτσι ώστε να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το ιστορικό Μπεζεστένι και την βασιλική του Αγίου Αχιλλείου.
Στο χώρο της σημερινής πλατείας γινόταν η λαϊκή αγορά της Τετάρτης, που λειτουργούσε όλη την ημέρα μέχρι το βράδυ. Για το λόγο αυτό, σήμερα στη Λάρισα η αγορά λειτουργεί την Τετάρτη και όχι την Πέμπτη, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η πλατεία είναι όλη πλακόστρωτη και όμορφα φωταγωγημένη, ενώ γύρω της υπάρχουν διάφορα μπαράκια που γεμίζουν από κόσμο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η πλατεία Ταχυδρομείου είναι αναμφισβήτητα η πιο ζωντανή πλατεία της πόλης. Σ΄ αυτή βρίσκονται δεκάδες καφετέριες που φιλοξενούν καθημερινά τους Λαρισαίους αλλά και πλήθος κόσμου από τις υπόλοιπες θεσσαλικές πρωτεύουσες.
Την πλατεία κοσμεί ο «Γλυπτός Ποταμός», το μεγάλο σιντριβάνι της Λαρισαίας γλύπτριας Νέλλας Γκόλαντα, όπου οι καταρράκτες των νερών συμβολίζουν τις ορεινές πηγές του Πηνειού ποταμού.
Στην πλατεία επίσης βρίσκεται το κτήριο της ιατρικής σχολής, ενώ ακριβώς μπροστά της βρίσκεται ο βυθισμένος αύλειος χώρος της, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και συναυλίες.